Feng Shui SOS - Click to goto Home page


Previziuni Pentru 2007 – Anul Porcului

English version
Version française

Un an trece, altul vine si uite ca iar se apropie timpul sa sarbatorim un alt An Nou chinezesc si anume pe18 februarie, 2007. Cu aceasta ocazie dorim tuturor “Kung Hay Fat Choy” (in dialect cantonez) cu cele mai bune urari de sanatate si noroc.

Un an trece, altul vine si uite ca iar se apropie timpul sa sarbatorim un alt An Nou chinezesc si anume pe18 februarie, 2007. Cu aceasta ocazie dorim tuturor “Kung Hay Fat Choy” (in dialect cantonez) cu cele mai bune urari de sanatate si noroc.

Conform zodiacului chinezesc, anul trecut a fost anul Ciinelui care va fi urmat anul acesta de anul Porcului. Conform traditiei, chinezii sarbatoresc Anul Nou in prima zi a anului bazat pe calendarul lunar. Dar din punct de vedere Feng Shui si Bazi, anul nou incepe pe 4 februarie, 2007 conform calendarului solar.

Scriind previziunile pentru anul in curs poate fi de multe ori “traumatic” pentru mine - sperind din suflet ca cele mai sumbre dintre ele sa nu se indeplineasca. Sincer sper ca toata lumea sa aiba un an prosper si bun fara surprize neplacute.

Anul 2007 este Anul Porcului (Ding Hai). Hexagrama anuala este Jin gua, energia anuala in palatul central (centrul casei) este # 2 iar energiile negative (Shen Sha) care pot creea necazuri sunt: San Sha in Vest si Li Shi in Nord-Est.

“Jin gua” este hexagrama # 35 in I Ching (Yi Jing), triagrama Li deasupra triagramei Kun: Soarele puternic straluceste deasupra Pamintului. Jin gua este hexagrama care simbolizeaza “miscare” merging inainte (avansind pe plan orizontal) si deplasindu-se in sus (pe plan vertical).

Anul acesta este important ca angajatii din guvern sa-si demonstreze patriotismul, sa stabilizeze situatii incerte, sa conduca afacerile de stat in interesul poporului si astfel vor fi rasplatiti pentru efortul lor. Este important sa se inteleaga ca oricine isi va lua responsabilitatile in serios va fi rasplatit, ii vor fi recunoscute meritele si va fi promovat.

“Invatatura” hexagramei Jin gua este “principiul moral” la care trebuie sa aderam atunci cind vrem sa fim promovati sau sa ne atingem telurile personale. Trebuie sa actinom ca Soarele; stralucind si incalzind pe cei de sub noi, trebuie sa actionam spre binele tutoror. Cind vrem sa avasam, motivul trebuie sa fie cel drept fara motivatii egoiste si personale. Daca urmam principiile morale, vom avea liniste sufleteasca chiar si in situatii/conditii dificile. Nu are importanta daca veti cinstiga sau pierde atit timp cit respectati principiile morale.

Inainte de a va gindi la promovare/avansare in primul rind trebuie sa cistigati increderea si suportul publicului; nu va bazati pe noroc si nu lasati ca lacomia sa va pateze/intunece constiinta. Trebuie sa aveti un plan detaliat de actiune si trebuie sa procedati cu bagare de seama.

Perspectivele pentru 2007 bazat pe hexagrama Jin si transformarile liniilor ei (yao) conform lui Huang Zhi Qing Shi sunt urmatoarele:

 • Ianuarie & Februarie – dificultati, aveti nevoie de o solutie ca sa invingeti dificultatile.
 • Martie & Aprilie – lipsa de rezultate, afaceri neterminate.
 • Mai & Iunie – calatorii, vizite, musafiri, nesiguranta si instabilitate.
 • Iulie & August – eroziune dinnauntru cu pericole de prabusire, scorojire.
 • Septembrie & Octombrie – blocaje, cei corecti si cinstiti pierd, cei corupti rid.
 • Noiembrie & Decembrie – fericire, bucurii, pregatiri pentru evenimente viitoare.

Razboaie, terorism, neliniste si demonstratii/proteste au fost la ordinea zilei afectindu-ne inca de la inceputul secolului. Conflictele continua inca sa fie active pe glob, incluzind razboaie civile in Congo, Cechnia, Somalia, Senegal, Columbia si Sudan ca si framintarile/tulburarile de dupa 9/11, invaziile din Afganistan si Irak, conflictul arabo-israelian, criza nucleara din Iran si Coreea de Nord.

Sunt foarte multe asemanari intre 1939-1945 si 2001-2007. Septembrie 1939 a fost incepultul celui de al doilea razboi mondial in Europa. Septembrie 2001 a fost 9/11 si inceputul razboiului impotriva terorismului. Hexagramele anuale sunt:

 • 1939/2001 - Jian gua (Xun/Gen)
 • 1940/2002 - Jian gua (Kan/Gen)
 • 1941/2003 - Gen gua (Gen/Gen)
 • 1942/2004 - Qian gua (Kun/Gen)
 • 1943/2005 - Pi gua (Qian/Kun)
 • 1944/2006 - Cui gua (Dui/Kun)
 • 1945/2007 - Jin gua (Li/Kun)

In august 1945 Statele Unite au detonat bomba atomica asupra orasului Nagasaki in Japonia. In septembrie 1945 al doilea reazboi mondial s-a terminat.

Este ingrijorator faptul ca s-ar putea sa vedem o bomba nucleara detonata undeva pe glob ca sa se puna capat razboaielor de azi care nu se mai sfirsec. Cu energia/steaua anuala # 5 si Li Shi in Nord Est este “tulburator” faptul ca, Coreea de Nord este situata in Nord Estul Asiei, iar Iranul si Afganistanul sunt situate in NordEstul Africii/Orientului Mijlociu. Sper ca razboaiele si conflictele de astazi sa se termine printr-o solutie pasnica si nu printr-o bomba atomica.

Din punct de vedere Bazi, Ding Hai este “foc peste apa”, este Wei Ji gua care simbolic indica “lucruri incomplete/neterminate”.

Hai este Zheng Kuan pentru Ding, Ding este Zheng Tsai pentru Hai(Ren) ceea ce indica coruptie la nivel guvernamental si in afaceri.

“Hai” este unul dintre cei 4 cai asociati cu miscare si calatorii. Agentiile de turism, in special cele care organizeaza croaziere, vor fi foarte ocupate/solicitate anul acesta.

Pentru cei nascuti in anul Berbecului (Wei), a Iepurelui (Mao), a Tigrului (Yin) si al Sarpelui (Si) exista posibilitatea schimbarii de domiciliu/a locuintei.

Cei nascuti in ora Wei (1-3 dupa amiaza), Mao (5-7 dimineata), Hai (7-11 seara), Yin (3-5 dimineata) au sanse mari de promovare si reusita la examene.

Din punct de vedere Zi Wei Dou Shu – palatul (sectorul) “prosperitatii” va fi anul acesta in Wei si al “carierei” in Yin, asa dar puteti pune poza d-voastra si respective un mic safe (pusculita) in aceste sectoare/zone in casa.

Cu San Sha in Vest anul acesta va trebuie sa acordati deosebita atentie sistemului imunitar, celui respirator si afectiunilor de rinichi, care pot afecta in special fetele/femeile tinere.

Extrema prudenta este recomandata in special daca va trebui sa “tulburati” sectorul vestic deoarece acest lucru poate aduce tragedii atit de serioase ca moarte si faliment. Fiti foarte atent mai ales daca intrarea principala sau dormitorul sunt localizate in vest ori daca exista vreo perturbare a energiei in partea de vest a casei (afara) sau aveti obiecte ascutite sau alte sha qi (energii negative) indreptate spre casa dinspre vest.

Pentru a minimaliza efectul lui San Sha puteti plasa o planta reala/naturala sau un copacel in partea de vest (inauntru sau in afara casei) si un vas (pahar) cu apa. Aveti grija sa fie apa in vas tot timpul. De asemenea puteti plasa 3 Ki Luns (unicorni chinezesti) cu fata indreptata spre vest. Exista o metoda avansata in Feng Shui, numita “luptind cu San Sha”, folosita pentru remedierea situatiei financiare. Puteti sa ma contactati daca sunteti intr-o situatie financiara dificila.

In 2007 vom avea si alta energie negativa, despre care rar se vorbeste in Feng Shui, si anume “Li Shi”. Anul acesta Li Shi va colapsa cu energia anuala # 5 in Nord Est.

Extrema prudenta este recomandata daca va decideti sa disturbati zona de Nord Est, caci poate aduce moartea proprietarului (barbat) sau a unui barbat tinar din familie. Utilajele si aparate plasate in Nord Est va vor da multe probleme anul acesta, riscind sa se strice foarte usor. Prudenta se cere daca usa principala sau dormitorul se gasec amplasate in Nord Est sau daca exista alte perturbari in afara casei in NE.

“Tai Sui” (o alta energie problematica) va fi situat in Nord Vest – prin plasarea pur si simplu a unei perechi de Ki-Lun (unicornii chinezesti) cu fata indreptata spre NV veti fi protejati de energia nefavorabila din acest sector.

Anul acesta configuartia energiilor flotante anuale (Flying Stars chart) va fi: # 2 in centru, # 3 in NV, # 4 in V, # 5 in NE, # 6 in S, # 7 in N, # 8 in SV, # 9 in E, si # 1 in SE.

Daca stiti ce sa faceti, cind si cum sa faceti, orice casa poate fi o casa buna si “sigura” din punct de vedere Feng Shui. Mai bine sa fiti pragatiti din timp decit sa regretati mai tirziu.

 • Pentru a minimaliza efectul energiei anuale # 5 (galben) in NE puteti folosi cura cu”apa-sare-monezi”.
 • Pentru a minimaliza efectul energiei anuale # 2 (negru) care aduce probleme de sanatate/ boli puteti plasa un calabash metalic (un mica vaza chinezeasca din bronz) in “centrul” casei.
 • Pentru a minimaliza efectul energiei anuale # 3 (verde jad) care poate aduce certuri/scandaluri care va pot afecta emotional, puteti plasa ceva “rosu” in NV.
 • Pentru a minimaliza efectul energiei anuale # 7 (rosu) care poate aduce probleme legale, procese nedorite – puneti ceva “albastru” in N.
 • SudVest este cel mai bun sector in 2007 – cu energia annual # 8 (alb) puteti plasa un cristal natural – citron pentru prosperitate.
 • Plasati 4 fire de bambus chinezesc (intr-o vaza cu apa) sau o planta naturala in SE pentru a mari sansele de promovare in cariera, reusita la examene si pentru a va mari sansele in dragoste.
 • Punti un pahar cu apa in V pentru a va mari sansele de reusita in 2007.
 • Plasind o planta naturala in E anul acesta va poate aduce noroc si evenimente demne de celebrare.


In incheiere doresc sa urez tuturor un an prosper, cu sanatate si noroc,
Peter Leung
Oct. 25, 2006
(traducere de Michelle Schulder)

© 2007 Feng Shui SOS Ltd. Toate drepturile rezervate


Related Articles

2004 - Year of the Monkey
2005 - Year of the Rooster
2006 - Year of the Dog
2008 - Anul Sobolanului
2009 - Anul Bivolului
2010 - Year of the Tiger
2011 - Year of the Rabbit
2012 - Year of the Dragon
2013 - Year of the Snake
2014 - Year of the Horse
2015 - Year of the Sheep
2016 - Year of the Monkey
2017 - Year of the Rooster
2018 - Year of the Dog

 

 
© 2005 SOS Feng Shui | All Rights Reserved | Terms of Use & Disclaimer | Designed, Maintained & Hosted By: Christopher Chong Productions Inc.