Feng Shui SOS - Click to goto Home page


Previziuni Pentru 2008– Anul Sobolanului

English version
Version française

Un an trece, altul vine si uite ca iar se apropie timpul sa sarbatorim un alt An Nou chinezesc si anume pe 7 Februarie, 2008. Cu aceasta ocazie dorim tuturor “Kung Hay Fat Choy” (in dialect cantonez) cu cele mai bune urari de sanatate si noroc.

Inca din 2004 am inceput sa fac publice previziunile mele pentru anul in curs. Aceasta practica a devenit parte din cercetarile mele anuale ca si sfaturile date studentilor mei din toate colturile lumii. Oamenii au inceput sa-mi scrie, spunindu-mi ca asteapta cu nerabdare in fiecare an publicarea previziunilor mele.

Conform zodiacului chinezesc, anul trecut a fost anul Porcului, care va fi urmat anul acesta de anul Sobolanului. Conform traditiei, chinezii sarbatoresc Anul Nou in prima zi a anului bazat pe calendarul lunar. Dar din punct de vedere practic Feng Shui si Bazi, vom considera inceputul anului nou pe 4 Februarie, 2008 bazat pe calendarului solar.

Anul 2008 este Anul Sobolanului (Wu Zi). Hexagrama anuala esteYu gua, energia anuala in palatul central (centrul casei) este #1 iar energia negativa (Shen Sha) care poate creea necazuri este San Sha in Sud.

“Yu gua” este hexagrama # 16 in I Ching (Yi Jing), triagrama Chen deasupra triagramei Kun simbolizind “crestere/dezvoltare deasupra solului/pamintului”. Yu gua este hexagrama care indica “fericire & stabilitate”. Cind suntem plini de reusite si succese, dar raminem modesti si plini de sfiiala, cu siguranta vom gasi si fericire si stabilitate. Oricum, este de notat ca: “invatatura” acestei haxagrame nu descrie un scenariu ideal, in care suntem numai “fericiti si stabili” ci mai curind “ne avertizeaza”, (amintindu-ne ca putem deveni “dependenti” de fericire) sa nu cautam numai fericire, ci mai curind sa ne gindim mult mai departe in viitor. In perioadele de “stabilitate si siguranta” ar trebui sa ne gindim si sa ne pregatim pentru “pericole” viitoare. Sau cum este vorba romanesca: fa-ti vara sanie si iarna caruta”.

Fericirea este pentru toata lumea, nu numai pentru un individ sau altul. Nu trebuie sa fim egoisti, rai sau meschini. Nu este indicat sa ne “pierdem” in defatarile fericirii. Trebuie sa cautam un echilibru, o balanta in tot ceea ce facem. Trebuie sa ne unim fortele si sa actionam impreuna sa schimbam ceea ce este de schimbat bazat pe ceea ce va aduce viitorul, altfel ne vom gasi in situatii periculoase.

Din punct de vedere Bazi, anul sobolanului (Wu Zi) este “pamint peste/deasupra apei”, este San Shui Meng gua – care indica educatie, dar si confuzie si ignoranta. Oamenii trebuie educati din cauza de ignoranta si confuzie. De asemena, anul asta o sa vedem baraje colapsate si inundatii.

“Zi este Chen Kuan pentru Wu si Wu este Chen Tsai pentru Zi. Aceasta “combinatie ascunsa” a lui Wu si Zi (Gui) indica coruptie intre oficialii din guvern si oameni de afaceri. Zi fiind una dintre locatiile de “peach blossom” este asociata cu polularitate si romantism. Asta indica ca va fi un an bun pentru cei necasatoriti si pentru cei care lucreaza in televiziune, muzica, teatru, distractii – show business.

Pentru cei nascuti in anul Maimutii (Shen), a Sobolanului (Zi), a Dragonului (Chen), al Taurului (Chou) si al Calului (Wu) exista posibilitatea schimbarii de domiciliu/a locuintei.

Cei nascuti in ora Shen (3-5 dupa amiaza), Zi (11noaptea - 1 dimineata), Chen (7 – 9 dimineata ), Chou (1-3dimineata) au sanse mari de promovare si reusita la examene. Cei nascuti in ora Wu (11 dimineata-1 dupa-amiaza), ora Wei (1-3 dupa –amiaza) sau ora Mao (5-7 dimineata) ar putea avea prbleme.

Din punct de vedere Zi Wei Dou Shu – palatul (sectorul) “prosperitatii” va fi anul acesta in Shen si al “carierei” in Chen, asa dar puteti pune poza d-voastra si respective un mic safe (pusculita) in aceste sectoare/zone in casa, ca sa activati “prosperitatea si cariera”.

Cu San Sha in Sud anul acesta va trebuie sa acordati deosebita atentie afectiunilor cardiace, tensiunii arteriale si ochilor (femeile tinere pot fi afectate in mod special).

Extrema prudenta este recomandata in special daca va trebui sa “tulburati” sectorul din sud, deoarece acest lucru poate aduce tragedii atit de serioase ca moarte si faliment. Fiti foarte atent mai ales daca intrarea principala sau dormitorul sunt localizate in sud ori daca exista vreo perturbare a energiei in partea de sud a casei (afara) sau aveti obiecte ascutite sau alte sha qi (energii negative) indreptate spre casa dinspre sud. Pentru a minimaliza efectul San Sha puteti plasa o planta reala/naturala sau un copacel in partea de sud (inauntru sau in afara casei) si un vas (pahar) cu apa. Aveti grija sa fie apa in vas tot timpul. De asemenea puteti plasa 3 Ki Luns (unicorni chinezesti) cu fata indreptata spre sud. Exista o metoda avansata in Feng Shui, numita “luptind cu San Sha”, folosita pentru remedierea situatiei financiare. Puteti sa ma contactati daca sunteti intr-o situatie financiara dificila.

“Tai Sui” (o alta energie problematica) va fi situat in Nord – prin plasarea pur si simplu a unei perechi de Ki-Lun (unicornii chinezesti) cu fata indreptata spre N veti fi protejati de energia nefavorabila din acest sector.

Anul acesta configuartia energiilor flotante anuale (Flying Stars chart) va fi:

# 1 in centru, # 2 in NV, # 3 in V, # 4 in NE, # 5 in S, # 6 in N, # 7 in SV, # 8 in E, si # 9 in SE.

Daca stiti ce sa faceti, cind si cum sa faceti, orice casa poate fi o casa buna si “sigura” din punct de vedere Feng Shui. Mai bine sa fiti pragatiti din timp decit sa regretati mai tirziu.

  • Pentru a minimaliza efectul energiei anuale # 5 (galben) in Sud puteti folosi cura cu”apa-sare-monezi”
  • Pentru a minimaliza efectul energiei anuale # 2 (negru) care aduce probleme de sanatate/ boli puteti plasa un calabash metalic (un mica vaza chinezeasca din bronz) in NVcasei
  • Pentru a minimaliza efectul energiei anuale # 3 (verde jad) care poate aduce certuri/scandaluri care va pot afecta emotional, puteti plasa ceva “rosu” in V
  • Pentru a minimaliza efectul energiei anuale # 7 (rosu) care poate aduce probleme legale, procese nedorite – puneti ceva “albastru” in SV
  • Est - este cel mai bun sector in 2008 – cu energia annual # 8 (alb) puteti plasa un cristal natural – citron pentru prosperitate
  • Plasati 4 fire de bambus chinezesc (intr-o vaza cu apa) sau o planta naturala in Centrul casei, pentru a mari sansele de promovare in cariera, reusita la examene si pentru a va mari sansele in dragoste
  • Punti un pahar cu apa in NE pentru a va mari sansele de reusita in 2008
  • Plasind o planta naturala in SE anul acesta va poate aduce noroc si evenimente demne de celebrare


In incheiere doresc sa doresc tuturor un an prosper, cu sanatate si noroc.
Peter Leung
(traducere de Michelle Schulder)

© 2008 Feng Shui SOS Ltd. Toate drepturile rezervate.


Related Articles

2004 - Year of the Monkey
2005 - Year of the Rooster
2006 - Year of the Dog
2007 - Anul Porcului
2009 - Anul Bivolului
2010 - Year of the Tiger
2011 - Year of the Rabbit
2012 - Year of the Dragon
2013 - Year of the Snake
2014 - Year of the Horse
2015 - Year of the Sheep
2016 - Year of the Monkey
2017 - Year of the Rooster
2018 - Year of the Dog

 

 
© 2005 SOS Feng Shui | All Rights Reserved | Terms of Use & Disclaimer | Designed, Maintained & Hosted By: Christopher Chong Productions Inc.